Hamarregionen utvikling og reiseliv jobber for at flere bedrifter og mennesker kan møtes, nyte godt av hverandres kunnskap, lære hverandre bedre å kjenne og utnytte fordelene ved å stå sammen!

Vi utvikler arenaer og møteplasser med tematikk som utvikler og bidrar til innovasjon og samarbeid på tvers av bransjer og roller. Slik kan vi støtte opp under bedrifter og reiselivsaktører som ønsker å etablere seg eller vokse og utvikles. Vi fungerer som los og koblingsboks mellom deg som bedriftseier og ulike tilbud, instanser og ordninger.

Gründer

Vi tilbyr veiledning til din bedrift både før, under og etter oppstart. Veiledningen skal være til for å hjelpe deg og din bedrift til å få større muligheter for å lykkes. Du kan selv ta kontakt for å be om en kostnadsfri prat hvis det er noe du lurer på rundt det å starte eller utvikle bedriften.

Fyll gjerne ut Osterwalder – Forretningsmodell som grunnlag for samtalen. Det arrangeres også inspirasjonssamlinger for gründere to ganger i året, etablererkurs, samt en rekke andre temalunsjer og småkurs, minglearenaer og møteplasser.

Det anbefales også å besøke Næringsservice Hedmark, hvor vi har samlet mye nyttig informasjon for deg som planlegger å starte opp bedrift.

Se også våre ulike arrangementer, hvor det ofte er relevante temaer for deg som er gründer.

Etablererkurs holdes jevnlig i Hamarregionen. Neste runde er vinter/vår 2020, som starter 25.3. i PARK gründer- og næringshus. Les mer og meld deg på!

Ta kontakt med oss for mer informasjon eller for å avtale veiledning:

berte

Berte Sollerud Helgestad

E-post: berte@hamarregionen.net

Tlf. 99 51 25 12

 

Nettverk
Vil du være med i et nettverk for vekst og utvikling? Kontakt Eli Bryhni, Telefon 908 36 244 og eli@hamarregionen.net. Vi drifter også nettverk innenfor HR og en klynge innen læring med bruk av «omsluttende teknologier som VR/AR og spillifisering – VRINN.

Næringsarealer
Vi har gode næringsarealer lett tilgjengelig ved oppgradert veg og infrastruktur. Er du interessert i arealer i Hamar, Løten eller Stange? Du finner en oversikt over næringsområdene her.

Næringsoversikt
Under kan du se et utvalg av bedrifter som holder til i Hamarregionen. Oversikten er ikke komplett – tips oss gjerne om flere bedrifter som bør inn på oversikten via post@hamarregionen.net.

⋅ Bioteknologi
⋅ Mat og handel
⋅ Offentlig sektor
⋅ Spill og IKT
⋅ Tjenesteyting
Økonomi og finans
⋅ Andre bransjer

PARK – der ideene vokser
PARK gründer- og næringshus består av 6000 m2 med yngleplass for gründere, etablerte selskaper og studenter. Et fleksibelt, levende og åpent kreativt arbeidssted og møteplass, for både spirende gründere og bedrifter med etablerte røtter. I “Parken” finner du et stort antall teknologibedrifter, innen blant annet spillutvikling og virtuell og virkelighet (VR og AR). Digitalsløyd er også en del av huset.

Gründer- og næringshuset er åpent for alle på dagtid, men du kan også sikre deg din egen kontorplass i fellesskapet. Kom bare innom oss – du finner oss i Grønnegata 83 i Hamar sentrum! Bak PARK står kommunene Løten, Hamar og Stange og et bredt næringsliv i Hamarregionen. Les mer om PARK!

Virkemiddelapparatet i Hamar, Stange og Løten
Vi arrangerer jevnlige «meetups» der virkemiddelapparatet presenteres, med «speed-date» med aktørene. Les mer om hva virkemiddelapparatet og hvordan det kan hjelpe deg i presentasjonene under:

Reiselivet
Reiselivet i Hamarregionen har en egen nettportal.

Nordic VR Forum
Nordic VR Forum ble første gang arrangert i november 2017, hvor nærmere 300 deltagere fra fem nasjoner samlet seg i Hamar kulturhus. I 2019 deltok 325 personer fra 15 ulike nasjoner. Hovedfokus for konferansen er nye læringsmetoder og historiefortelling med bruk av virtuell og utvidet virkelighet (VR og AR). Følg med under «arrangementer» for info og påmelding til neste konferanse og ser på www.vrforum.no.

Arena INNlandet
Arena Innlandet har i flere år vært en årlig møteplass i Oslo hvor næringsliv, studenter og jobbsøkende kan møte næringslivet fra Innlandet – Hamarregionen og Elverumregionen. En arena å knytte internasjonale kontakter, relasjonsbygging og innovasjon! Ler mer her.

Arena INNlandet jobbmesse

Vi har i 2020 tatt Arena Innlandet-konseptet hjem og videreutviklet det sammen med NAV i Hamarregionen. Nytt av året er digital jobbmesse, kompetanseløft, karrierevalg og fokus på inkludering. På grunn av Covid-19 situasjonen har vi delt arrangementet med en digital jobbmesse 15. oktober og en digital og fysisk jobbmesse 11. mars 2021Vi har inngått samarbeid med jobbmesse.no som vil hoste den digitale jobbmessen. Møt bedrifter fra en rekke kompetansemiljøer i Innlandet! Noen jakter på gode hoder i dag, andre vil knytte kontakter med framtidens ansatte og noen har alltid plass til den rette. For mer info

Bak Arena Innlandet står flere kommuner i Innlandet, med Elverumregionens Næringsutvikling og Hamarregionen Reiseliv og Utvikling som hovedarrangører.

Følg med under «arrangementer» for info og påmelding.

Innflyttertreff to ganger årlig
Du/dere som er innflytter i Stange, Løten, Hamar og Ringsaker er velkommen til gratis treff vår og høst på Gregers, Hamar.  Etter gode tilbakemeldinger på ”reunion” inviteres også tidligere innflyttere til å delta.

Del 1. Bli kjent med regionen
Først samles vi på Gregers for felles informasjon og mingling! Hva har vi å by på i regionen? Ordførerne i Hamarregionen gir gode råd og tips. Tur i Hamar by med mingling.
Del 2. Bli kjent med hverandre!

Se også appen «hamarregionen» og  www.innflytterservice.no

Følg med under «arrangementer» for info og påmelding til neste treff.

Inspirasjonskveld for gründere
Drømmer du om å skape din egen bedrift? Hamar, Løten, Ringsaker og Stange kommuner inviterer til inspirasjonskveld for gründere vår og høst.

Bli med på en nyttig og inspirerende kveld med fokus på en god start for å starte for deg selv!

Til stede er mange gode hjelpere som er viktig å møte i en oppstartfase. Det blir derfor mulighet til å knytte nye kontakter og stille spørsmål.

De ansvarlige for etablereropplæringen i Hedmark er også til stede og forteller om etablererkurs. I tillegg forteller lokale gründere om sine erfaringer med å starte bedrift. Arrangementet er gratis. Følg med under «arrangementer» for info og påmelding til neste inspirasjonskveld.

Bli medlem i Hamarregionen næringsforum
Er du interessert i temalunsjer, Næringslivets dag eller Hamarregionen Næringsforum? Bli medlem i Hamarregionen Næringsforum. Se hvilke fordeler du får og registrer deg som medlem på vierhrn.no. Her finner du også en oversikt over årets temalunsjer.

For mer om aktivitetene våre – les aktivitetsrapporten for 2018.

 

Inspirasjonssamlingen samler mange grundere i Hamarregionen hvert halvår

Etablererkurs i Hedmark våren 2020

NB. Kursene er avlyst på grunn av korona-situasjonen. Mer info kommer!
---------------------------------------------------------------------------------

Ønsker du å starte bedrift? Har du drevet ei stund og trenger påfyll? Har du en idé du gjerne skulle testet ut? Skal du overta gård? Trenger du et nettverk og noen å diskutere med? MELD DEG PÅ ETABLERERKURS! Formålet med Etablererkurset er å gi den enkelte etablerer:

• Et best mulig beslutningsgrunnlag
• Grunnlag for en mer solid forretningsvirksomhet
• Selvinnsikt og selvledelse
• Et godt nettverk

Mål: Utarbeide forretningsmodell for egen bedrift
5 timer veiledning med kursholder
Pris: Egenandel kr. 1.100 per deltakerbedrift
6 kurskvelder à 4 skoletimer
Første kurskveld gratis
1 time veiledning med kommunens næringsapparat

AButvikling as arrangerer kurset i oppdrag fra Hedmark Fylkeskommune.
Påmelding kurs: http://etablere.abutvikling.no/no/kurs
Spørsmål rettes til Bernt på tlf: 971 95 441 eller e-post: bernt@abutvikling.no
Alle kursholderne er selv gründere og har god erfaring i å utvikle egne bedrifter!

Kurssteder er Brumunddal, Trysil, Kongsinger, Rena og Tynset. I tillegg kjøres tilleggskurs for etablerere med innvandrerbakgrunn i Hamar og på Flisa.